lørdag den 26. november 2011

Farvel til Asser

I går måtte vi så sige farvel til Asser. Han blev næsten 15 år, og var blevet en gammel dreng. Det kan være svært, at finde det "rigtige" tidspunkt, hvor man må ta' beslutningen. Asser var faktisk frisk på sin gamle dage. Så sent som i torsdags, var han ude at lave lidt søgearbejde. Han var selvfølgelig  langsom i sin gang, da han i de sidste år, havde fået lidt gigt. Men han ville altid gerne med på gåtur. Og når de andre hunde løb rundt og legede i haven, ja så kunne han da godt tage en lille løbetur efter dem. 
Asser var virkelig super sej. Fantastisk han kunne blive så gammel. Eferrhånden "jokede"  vi lidt og sagde. Det hedder ikke "når Asser dør" men "hvis Asser dør" :)
Men fredag morgen  - ja så blev det alligevel slut. 
Og han gav mig heldigvis et "lille skub" så jeg vidste beslutningen var den rigtige.


Ingen tvivl om at Asser var en flot Border Collie. Mange ønskede at bruge Asser i avl. Men han havde desværre HD, så dette var ikke muligt.

Asser var en alsidig hund med en dejligt temperament. Han var god som hyrdehund, men det var ikke det han dyrkede mest.

Asser var primært købt til, at være konkurrencehund i DcH

Han var faktisk kun 1½ år, da han første gang blev Danmarksmeter i B klassen.

Og året efter blev han så nr. 2 i A klassen ved DM. Han var lærenem, og  var kun 3 år, da han blev Elitehund 

Asser var en rigtig vandhund.

I 2003 vandt han så i Eliteklassen ved DM


"Politihund" var Asser også. Vi gik til træning i PH i Holbæk, og var med ved flere natøvelser. På billedet er det Dorte med Sille. Asser og Sille var et rigtigt godt team.

Asser var altid super god til alle hunde. Store som små. Her på billedet, tager han sig pænt af Zanto, som lige har lånt hjørnet af Assers seng

Ligge i ske

Og så tog han igen imod en ny hund. Denne gang var det Cody

Ja, selv kaninen blev han bedste venner med. :) Kaninen var løbet ud af sit bur. Var derefter sprunget igennem trådhegnet, og ind til Asser. Hyggeligt ser det jo ud :)

Et marsvin var løbet hjemmefra og ejeren bad om hjælp til at få det fundet. Asser og Zanto blev sendt rundt i haven, og inden for 5 minutter, var marsvinet lokaliseret. Og nej - det blev ikke spist :)

Zanto og Asser har været tæt knyttet til hinanden. De har fungeret rigtig godt sammen. Jeg tror vist aldrig jeg har hørt den knurre af hinanden.

Mine drenge :)

Asser har deltaget i rigtig mange konkurrencer. Og det har været i DcH's regi. Jeg har  været rundt i det meste af DK, og lært så mange hundefolk at kende, og  fået så mange gode bekendtskaber

Assers sidste pokal fik han i år. I samarbejde med Zanto fik vi vandrepokalen for Eliteklassen i DcH

COOL ASSER

3 kommentarer:

  1. Hej Vibeke.
    Det er jeg ked af at høre. Jeg ved hvor speciel Asser var for dig. Vi har jo flere gange snakket om hvornår det blev tid for vores gamle hunde og du nåede så til det tidspunkt først. Utroligt mange dejlige minder du har om Asser, dem vil du heldigvis altid ha.
    Ring hvis du har brug for at snakke.

    Hilsen Janne

    SvarSlet
  2. Varme tanker til dig og til dejlige Asser.
    Kærlig hilsen
    Dil

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Det gør mig ondt at du har mistet Asser:o(
    Han var virkelig en ener, en helt fantastisk dejlig dreng, med det bedste sind.
    Hvor er det godt at du har så mange dejlige minder og oplevelser fra hans lange liv at huske tilbage på, han havde det vidunderligt hos dig.
    R.I.P søde Asser
    Kærlig hilsen og varme tanker
    Vicky

    SvarSlet